Boomverzorging

Boomverzorging is een relatief jong vak. In het verleden werd er minder aandacht besteed aan bomen dan vandaag de dag. De meerwaarde van groen in het stedelijk gebied wordt meer en meer ingezien. Bomen vormen niet alleen een belangrijke schakel in de ecologische processen, ze zijn van belang voor mens en dier, ze leveren ons zuurstof en dragen door hun kleur, vorm en geur bij aan de sfeer van een tuin, straat of zelfs een hele wijk.

De ervaring in onze branche is onder andere opgedaan tijdens de 4-jarige opleiding aan het MBCS in Velp in de richting Tuin- Park & Landschap, en bij grote en kleine groenbedrijven. De goede ervaringen bij deze bedrijven zijn meegenomen en worden nu zelfstandig ten dienste gebracht bij particulieren, bedrijven, verenigingen en instellingen.

Tevens worden er als freelance klimmer werkzaamheden uitgevoerd die voor sommige hoveniersbedrijven te specialistisch zijn. Denk hierbij aan grote bomen die door ruimtegebrek niet met een hoogwerker kunnen worden gesnoeid of gekapt. Vaak zijn dit bomen die met hun kroon boven een huis, schuur of vijver hangen. Zonder schade aan bebouwing of beplanting voeren wij dit soort werkzaamheden uit. Dit doen wij met de beste materialen en meest efficiŽnte klimtechnieken. Van de aanvraag voor een kapvergunning tot aan het planten van een nieuwe boom, wij regelen alles!